Stuken of renovlies?

Een veel gestelde vraag voor kopers met een nieuwbouwwoning is stuken of renovlies? Wij leggen je het verschil uit of kom langs in de showroom en ervaar zelf het verschil.

Stuken of renovlies?

Stucadoren of renovlies, die vraag stellen veel kopers van een nieuwbouwwoning zich. U heeft een nieuwe woning gekocht. Daar komt heel wat bij kijken, we horen vaak van mensen dat ze een bestaande woning kopen makkelijker vinden. De koop-/aannemingsovereenkomsten zijn dikker en er moeten veel keuzes gemaakt worden. Veelal kiezen mensen de keuken, badkamer, meerwerk bij de aannemer en vloeren als eerst. Dan zijn er ook de muren nog. Gaat u stuken of renovlies toepassen?

Behangklaar

Nieuwbouw wordt in de regel behangklaar opgeleverd. Wat is eigenlijk de definitie van behangklaar? Het antwoord hierop is lastig te geven, er zijn niet echt normen voor. Als koper van een nieuwbouwwoning raden wij u aan hierbij het gezonde verstand te gebruiken. U mag ten opzichte van de aannemer verwachtingen hebben over wat u geleverd krijgt. Slagen in wanden, afgeraffelde hoeken bij kozijnen horen daar niet bij. Meestal zijn stucadoors aangesloten bij een bedrijfschap afbouw. Kijkt u daar eens om de normen in te zien die gebruikelijk gehanteerd worden. Ook bij de oplevering kunt u zelf eenvoudig controleren door met de platte hand over de muur te voelen zonder te kijken. Wanneer u de Vereniging Eigen Huis meeneemt bij de oplevering van uw nieuwe woning kunt u aangeven dat u de muren gaat laten behangen.

Voorbewerking

Wij verstaan onder behangklaar dat wanden zodanig worden opgeleverd zodat met schuren en bijplamuren de ondergrond geschikt is om op te behangen. Door onze jarenlange ervaring weten we wat we kunnen verwachten en hebben we de juiste gereedschappen en materialen om de voorbereidingen uit te voeren. Een goede voorbereiding is in grote mate bepalend voor het naadloze eindresultaat. We kunnen kromme of scheve muren niet recht behangen.

Renovlies behang aanbrengen

Na het schuren en plamuren gaan we het renovlies aanbrengen. We gebruiken hiervoor 200 grams renovlies op glasvezelbasis. We kunnen dit voor een goede prijs aanbieden doordat we groot inkopen en voorraad houden. Door onze jarenlange samenwerking met een ervaren groothandel in behang kunnen we glasvlies en bijbehorende lijm onder eigen label uitbrengen.

Sauzen

Na het plakken gaan we langs het plafond en langs de binnendeurkozijnen kitten, dit doen we voor een net eindresultaat en om scheuren te voorkomen. De inwendige hoeken snijden we door en kitten deze, dat voorkomt dat de hoeken gaan plooien. Dit wordt door stukadoors, die last hebben van de steeds groter wordende populariteit van renovlies als afwerking in nieuwbouw, als een van de nadelen van renovlies opgegeven. Als de wanden zijn geplakt en afgewerkt gaan we sauzen. Na de eerste keer sauzen kunnen we nog wat schuren en bijwerken en dan afsauzen.

Informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en of het renovlies écht naadloos is? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de showroom zodat u kunt kiezen: stucadoren of behangen. Hier laten we diverse voorbeelden, kleuren en materialen zien. Bel: 0317 745 841 of vraag een offerte aan.

Showroom renovlies behang
Specialist in nieuwbouw wanden afwerken
Specialist in PVC vloeren voor nieuwbouw
Doe-het-zelf renovlies
starstorelistchevron-rightquestion-circlecheckmark-circletext-align-justify