Nadelen renovlies

Een veel gestelde vraag is: heeft renovlies ook nadelen? 
Daarmee worden de nadelen ten opzicht van traditioneel stucwerk bedoeld.

Nadelen renovlies?

Een veel gestelde vraag is: heeft renovlies ook nadelen? Daarmee worden de nadelen ten opzicht van traditioneel stucwerk bedoeld. Het is eigenlijk appels met peren vergelijken, het zijn verschillende produkten. Het resultaat is wel hetzelfde, strakke muren. Traditioneel stucwerk is zeker aan te bevelen bij renovatie of verbouwingen. Voor nieuwbouwwoningen met behangklare muren is glasvlies aan te bevelen. Glasvlies is een soort renovlies. Renovlies is verkrijgbaar in papier en in glasvlies.

U vraagt een offerte aan
Wij berekenen op basis van uw tekening het oppervlak
Wij sturen u een opdrachtbevestiging (eventueel na een bezoek aan de showroom)
U geeft twee weken voor start werkzaamheden de opleverdatum door en wij staan klaar
De wanden van uw nieuwe woning worden in één werkweek strak afgewerkt

Wij geloven in service en kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Een goed product en een goede dienst verkopen zichzelf. Met Easy Stuc bent u verzekerd van mooi afgewerkte wanden tegen een aantrekkelijke prijs. Als organisatie zijn wij gevestigd in Renkum, daar vindt u ook onze showroom. U bent van harte uitgenodigd om naar ons product te komen kijken.

Bezoek onze showroom

Populariteit van renovlies

De afgelopen 10 jaar wordt renovlies steeds vaker gekozen om de wanden van een nieuwbouwwoning mee af te werken. Easy Stuc is in 2009 tijdens de woningcrisis begonnen met het aanbrengen van renovlies in nieuwbouwwoningen. Toen was het product nog totaal onbekend. We adverteerden toen bij google op termen als: stucadoor nieuwbouw, muurafwerking nieuwbouw. We moesten de geïnteresseerden toen overtuigen van het feit dat het echt naadloos is. In een woning waar we de wanden hadden ‘geeasystuct’, maar die door scheiding niet werd bewoond konden we een naadloos resultaat in het echt laten zien. Dat samen met het feit dat mensen een stuk minder geld kwijt zijn dan bij stucadoren zorgde voor veel mensen voor de overtuiging om voor renovlies te kiezen.

Renovlies behangers

De afgelopen jaren zijn er steeds meer partijen bijgekomen die ook renovlies aanbrengen. Dat merken stucadoors nu behoorlijk, vandaar dat met name vanuit die hoek nadelen van renovlies worden opgeworpen. Misschien ook wel terecht, want de afgelopen jaren zijn er ook renovlies behangers bij gekomen die geen naadloos eindresultaat leveren. Doordat we ons vanaf het begin hebben moeten bewijzen en de beste willen zijn hebben we gezorgd voor eigen behangers. We zijn dus niet afhankelijk van zzp’ers met hun eigen belangen.

Renovlies naden?

Door de negatieve berichten van stucadoors of een enkele slechte review, waar vaak ook nog een andere kant aan het verhaal van toepassing is, kunnen mensen dan toch bang zijn voor een tegenvallend eindresultaat. Gaat u verbouwen en zijn de muren niet glad? Schakel dan een stucadoor in. U kunt dan beter niet voor renovlies kiezen. Wel kunt u na het stucadoren alsnog renovlies aanbrengen, het zorgt ervoor dat het kwetsbare traditionele stucwerk minder snel beschadigd (stucwerk is vrij zacht). Heeft u een nieuwbouwwoning met behangklare muren? Dan kunt u gerust voor afwerking met glasvlies kiezen. Als u de werkzaamheden uitbesteedt, laat dan in het contract opnemen dat naden niet zichtbaar mogen zijn. Doordat we gebruik maken van 200 gram glasvlies in plaats van 150 gram papier kunnen wij die belofte in ieder geval nakomen. Daarnaast hebben we onze eigen vakmensen die garant staan voor een 100% naadloze oplevering.


Niet zo strak als stucwerk?

Onze klanten laten ons met regelmaat weten dat bezoekers die bij de nieuwe woning komen kijken vragen welke stucadoor heeft gestuct. Vol trots kunnen mensen dan zeggen dan het glasvlies is en geen stucadoorwerk. Als mensen dan de naden zoeken en niet kunnen vinden is dat helemaal fantastisch. Natuurlijk kunnen we kromme of geknikte wanden niet recht behangen, maar dat kan een stucadoor met dunspleister ook niet. Dan moeten muren echt dik opgezet worden, waardoor het onbetaalbaar wordt. Het is een argument dat door stucadoors gebruiken bij de verkoop van hun eigen werk. Als we een offerte maken nemen we daarin altijd het schuren en plamuren van de in mee, dat is noodzakelijk voor een strak eindresultaat. Doordat we al lang aktief zijn met renovlies krijgen we veel werk via klanten waar we al aan het werk zijn geweest. Bijvoorbeeld de ouders van kinderen waar we de woning hebben gedaan. Die hebben het resultaat dan in het echt gezien en zijn al overtuigd. U bent welkom in de showroom om het verschil tussen stucadoren en renovlies te zien.

Voordelen renovlies behang

Plooien in de hoeken?

Als ervaren behangersbedrijf met eigen behangers en 10 jaar ervaring kunnen wij zeggen dat glasvliesbehang weinig nadelen kent. Het moet wel goed worden aangebracht. Stucadoors geven als nadeel dat er plooien zouden ontstaan in de hoeken waar muren bij elkaar komen. Doordat we de hoeken snijden en kitten zal dit geen probleem opleveren. Trekken de hoeken toch uit elkaar, dan is het vaak eenvoudig met kit te repareren. Stel dat het gebeurd bij stucwerk, dan moet het weggehaald worden en opnieuw gedaan. In onze ogen is deze manier van afwerken juist meer een voordeel dan een nadeel ten opzichte van stucwerk.

Renovlies is stug

Veel mensen denken dat renovlies altijd stug is. Renovlies op glasvezelbasis is dat niet. Glasvlies zet niet uit en krimpt niet. Renovlies op papierbasis doet dat wel, daarom is dat niet naadloos te krijgen. Glasvlies is ook heel goed om de hoeken te vouwen. Hierdoor is er ook geen verschil te zien tussen stucwerk en renovlies. We kunnen, als er hoekprofielen op de hoeken zitten, de hoeken ook snijden voor een nog strakker resultaat. Het is zelfs haaks af te werken, dus nog strakker dan stucwerk.

Wat zijn de voordelen?

Als u voor de keuze staat hoe u de muren van uw nieuwe woning gaat afwerken komt u tegenstrijdigheden tegen op internet. Wie kun je nou geloven? De stucadoor die een deel van de markt verliest aan behangers? Of een behanger die graag wil behangen? Wij zijn van mening dat u dat het best zelf kan bepalen. We organiseren regelmatig inloopuren voor de showroom op zaterdag. U kunt dan vrijblijvend langs komen om uw eigen mening te bepalen, dat vinden we toch het best. We kunnen zeggen dat:

Renovlies goedkoper is dan stucadoren,
Renovlies stootvaster is dan stucadoren,
Renovlies haarscheuren kan opvangen,
Renovlies sneller en schoner is aan te brengen dan stucwerk,
Renovlies te repareren is,
Renovlies overschilderbaar is.

Maar de keuze is uiteindelijk aan u. Wij willen u zo goed als we kunnen informeren. Bel 0317 745 841 en maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom.

Wilt u ons als renovlies behanger inhuren?

Neem gerust contact met ons op via 0317 74 58 41, of maak gebruik van het contactformulier. Het bezoeken van de showroom is ook mogelijk. Neem dan graag wel eerst contact op voor een afspraak.

Showroom renovlies behang
Specialist in nieuwbouw wanden afwerken
Specialist in PVC vloeren voor nieuwbouw
Doe-het-zelf renovlies
starstorelistchevron-rightquestion-circlecheckmark-circletext-align-justify